|
Păreri despre carte... | Sebastian Papp Ploieşti
Freelancer Facebook ID: papp.sebastiangeorgian
|
Cartea este structurată în două părţi. Prima parte evidenţiază lucrurile absolut necesare înainte de a începe şi anume setul mental, informaţii de care toţi avem nevoie legate de importanta venitului pasiv, a scopului în viaţă, exploatarea pasiunilor noastre în mod productiv, evitarea tentaţiilor etc. Cu toţii ştim că informaţia înseamnă putere, dar şi ce tip de informaţie contează enorm. A doua parte a cărţii prezintă paşii către fructificarea cunoştinţelor. Este important ca tinerii să cunoască cum se fac lucrurile în mod corect şi de conştientizat faptul că dacă învăţăm mai bine, cu atât ne va fi mai uşor să ne stabilim şi să atingem obiectivele ( financiare în acest caz). Fiecare are propriul stil de învăţare şi aplicare al informaţiilor, dar paşii descrişi în această carte pot fi aplicaţi de orice tip de persoană, din orice mediu. Aşadar, nu va fi o scuză faptul că ne aflăm la ţară sau la oraş, fiecare om fiind apt de a duce lucrurile la bun sfârşit. Vei învăţa care este cu adevărat valoarea muncii tale şi care este procesul pentru a ajunge şi la libertatea financiară, nu doar la o siguranţă de pe o zi pe cealaltă. "Cum să faci bani în adolescenţă" îţi dezvăluie ce trebuie să cunoşti înainte de a începe, cum să intri în posesia banilor dar şi ce să faci cu ei după aceea. Cunoaşterea unor principii financiare sunt de bun simţ, iar aplicarea lor vă vor aduce numai beneficii pe termen lung. Recomand această carte tuturor liceenilor şi studenţilor ce doresc să obţină capital, fără a mai cere ajutorul părinţilor.
| Aparaschivei Adrian Galaţi
Antreprenor Creatorul sistemului "Speed Money Blueprint" Facebook ID: adisaan
|
"Biblia adolescentului" sau cartea care ar trebuie să existe sub perna oricărui tânăr care nu mai vrea să stea la banii părinţilor. Dacă eşti student (sau nu) şi vrei să-ţi faci o idee despre posibilitatea reală de a face bani în adolescenţă trebuie să citeşti cartea "Cum să faci bani în adolescenţă" scrisă de Luca Dezmir. Indiferent dacă vrei să te angajezi sau să-ţi deschizi o afacere proprie, dacă vrei să munceşti sezonier sau să ai o afacere online vei găsi aici informaţii care o să facă diferenţa între eşec şi succes. Ba mai mult vei învăţa şi ce să faci cu banii pe care îi câştigi - lucru la care toată lumea se pricepe dar majoritatea nu îl fac corect.
| Betiu Dragos Eugen Timişoara
Ofiţer de credite Facebook ID: betiu.dragoseugen
|
Luca, îmi place modul în care
scrii, faptul că spui lucrurilor pe nume. Cartea te îndeamnă să-ţi
afli/urmezi visul, foarte important. Muncind de plăcere, pentru visul
tău, satisfacţia e alta şi nu ma refer doar la partea financiară. Îndemnul de a lucra în vânzări mi se pare de asemenea foarte
inspirat, pentru că a lucra cu oamenii e cel mai greu dar şi cel mai
placut job posibil, care te ajută sa te dezvolţi atât dpdv personal,
cât şi profesional. Cartea se adresează nu numai adolescenţilor, m-am
regăsit şi eu (la aproape 24 de ani) în multe dintre capitole (am
trecut şi eu prin unele faze, iar unele mă „încearcă” şi acum).
Prin urmare, o recomand şi adulţilor care mai au încă un „sâmbure
de copil” în ei. Succes!
| NIcu Gecse Bucureşti
Editor Facebook ID: nicu.gecse
|
Când am citit
manuscrisul cărţii Cum să faci bani în
adolescenţă a lui Luca Dezmir, m-am gândit imediat la câte lucruri inutile
sunt predate în învăţământul românesc, la incapacitatea celor care îl gândesc
şi îl administrează de a oferi informaţii cu adevărat utile elevilor,
liceenilor şi studenţilor privind modul de a vedea, a gândi şi a-şi conduce
viaţa după absolvirea şcolii, liceului, colegiului sau facultăţii.
Ne-am obişnuit să
considerăm că lucrurile valabile ieri rămân la fel de general valabile şi
astăzi, că o metodă bătătorită şi verificată este mai sigură şi preferabilă
uneia mai bune, dar pe care nu au experimentat-o suficient înaintaşii noştri. Nu-i
aşa, de ce am face noi altfel?
Cartea aceasta îşi
propune să îi înveţe pe adolescenţi, dar nu doar pe ei, că lucrurile pot sta
altfel, că în afara cărărilor bătătorite şi asfaltate, oricâte de precar, doar asfaltate
să fie, există o frumuseţe ascunsă doar de faptul că noi refuzăm să credem că
putem avea acces la ea. Le doresc tuturor
celor care citesc această carte să renunţe acum la bolovanul pe care îl poartă
de generaţii, să aleagă ce este bun şi frumos pentru ei în viaţă şi să găsească
drumul cel mai potrivit pentru a ajunge la visul lor realizabil. Pentru că se
poate! Dovadă sunt cei care îşi urmează visul fără a mai purta poveri inutile.
| Ştefan Bratosin Bucureşti
Inginer Software Facebook ID: stefan.brato
|
Mi-au plăcut foarte mult exemplele din carte, modalităţile diferite de a face bani şi prezentarea lor. Mi-a plăcut că ai abordat şi subiectul despre cum să nu faci bani , şi riscurile la care se referă, şi regulile despre minorii şi legea care le permite să muncească mi s-a parut că a fost bine acoperită. Nu ştiu de ce dar mi s-a părut că s-a terminat un pic cam brusc.
Asta este părerea mea, este o carte bună şi cred că va ajuta mulţi tineri.
| Ruxandra Florea Bucureşti
Psiholog Facebook ID: Andrutzica
|
“Cum să faci bani în adolescenţă” concentrează ideea de a reuşi într-un business (de orice natură) la o vârstă în care cei mai mulţi dintre noi se gândesc la modalităţi uşoare de a pierde timpul, fără a-i găsi o utilitate imediată, printr-o abordare diferită şi directă, concretă şi practică – aducând un plus de informaţie argumentată, prin exemple obiective, de care ne ciocnim în viaţa de zi cu zi. Autorul te transpune direct într-o atmosferă perceptibilă şi determinată a unei realităţi pe care o cunoaştem, chiar dacă n-o mărturisim, subliniind starea de fapt a fiecăruia dintre noi, aducând în prim plan o schemă veridica şi palpabilă în ceea ce priveşte drumul de la angajat la liber profesionist, de la adolescenţă la maturizare, prin găsirea şi stabilirea obiectivelor care ne conduc, către final, la desăvârşirea scopului cu resursele pe care le avem. Felul în care Luca îşi construieşte argumentaţia , pe măsură ce parcurgi cartea, te conduce invariabil la gândul : “Dac-aş fi acum adolescent, aş şti ce să fac, dar nu-i târziu, o să încep chiar ACUM.” , pentru că totul se comasează într-un singur punct : poţi reuşi oricum, ai nevoie doar de tine pentru asta, de rostirea menirii tale. Nu sunt de neglijat nici soluţiile pragmatice, cele în care poţi acţiona în domenii distincte , cum ar fi : câştigurile la bursă, fructificarea valorilor pământului, valorificarea imediată a unor resurse existente ; toate au la baza însă un singur principiu: dorinţa de a reuşi, de a fi diferit, de a oferi valoare celorlalţi, prin ceea ce ştii să faci cel mai bine. Cartea nu este destinată doar celor aflaţi în pragul adolescenţei, ci deopotrivă oamenilor prinşi în mirajul cotidianului, al previzibilului, celor care vor mai mult, celor care au un crez dar le lipseşte momentul; ajungând aproape de final, realizezi că cel mai bun moment este acum, iar informaţiile pe care le descoperi te ajută să te mobilizezi imediat ; înţelegi, ca un adolescent, că ai la îndemână instrumentul potrivit pentru a schimba lumea – cu condiţia să studiezi, să înţelegi şi să aplici. Deşi cartea este bogată în informaţii, compactata în câteva zeci de pagini, devine atât de captivantă încât poate fi lăsată din mâna doar după sfârşit.
|