Helping Create Success

+1.800.123.4567

Avantajul celui care porneste devreme

Crypto

Avantajul celui care porneste devreme

Descriere curs

Astazi am sa-ti vorbesc despre beneficiile enorme pe care le are o persoana care imbratiseaza devreme o inventie sau o tehnologie, dedicata publicului larg. Acesti oameni, in engleza „early adopters”, sunt cei care vor avea anumite avantaje, fata de care restul populatiei nu este constienta.

Ciclul de adoptie

Fenomenul este cunoscut sub denumitea de ciclu al adoptiei, si apare atunci cand o inventie intra in larga utilizare. S-a intalmplat cu internetul, cu telefoanele inteligente, si acum se intampla cu criptomonedele. Acest ciclu cuprinde mai multe categorii de oameni, dupa cum arata imaginea de mai jos:

Ciclul de adoptie (sursa: youtube.com)

inovatorii, cei care activeza in domeniul respectiv si poate chiar au lucrat la dezvoltarea tehnologiei
-„early adopters”, termen greu de tradus in romaneste, care defineste acele persoane care cumpara si testeaza noile tehnologii, din curiozitate; ei sunt cei care beneficiaza devreme de toate beneficiile noii tehnologii
majoritatea timpurie, care sunt o mare parte din zona consumatorilor, care achizitioneaza tehnologia la indemnul influencerilor si a marketingului
majoritatea tarzie, care vor folosi acea tehnologie pentru ca majoritatea oamenilor deja o folosesc
-intarziatii, care sunt OBLIGATI sa foloseasca tehnologia, pentru ca ea a inlocuit vechea tehnologie

Ce inseamna sa pornesti devreme

Sunt destul de batran pentru a-mi aminti de perioada din anii ’80, din secolul trecut, cand inca eram in comunism, si aparusera primele antene parabolice, pentru receptia televiziunilor prin satelit. In acea perioada, in partea de vest si de sud a Romaniei, oamenii construiau antene de televiziune, pentru a viziona programele TV de la vecinii unguri, yugoslavi sau bulgari, unde puteai vedea un film de calitate. Aparitia antenelor de satelit a reprezentat o deschidere si mai mare, direct spre programele TV din vestul Europei, fiind o tentatie enorma pentru majoritatea romanilor. Se aduceau cu greu, din Vest, si costau o mica avere. Imi amintesc cum, in perioada aceea, ma uitam pe acoperisurile caselor, pentru a vedea unde a mai aparut o asemenea antena, si incercam sa ghicesc cine era fericitul posesor, poate il cunosteam.

La fel s-a intamplat, cam in aceiasi perioada, imediat inainte de ’89, cand au aparut CD-urile (compact disc-urile cu muzica). Eram gelos pe prietenii mei care aveau un asemenea aparat, de citit CD-uri, pentru ca eram un impatimit consumator de muzica, iar calitatea CD-urilor era net superioara cu cea a casetelor sau a discurilor de vinil. Cand mi-am cumparat primul CD player, am fost extrem de fericit, iar experienta ascultarii muzicii a realizat, pentru mine, un salt calitativ extraordinar. Cu timpul, cei care evitau la inceput, aceasta noua modalitate de a asculta muzica, au fost obligati sa treaca la CD playere, pentru ca nu se mai gaseau casete audio sau discuri de vinil. Pentru ei, firi conservatoare, a fost o experienta traumatizanta, pentru ca erau fortati sa adopte o tehnologie pe care nu o cunosteau si nu si-o doreau.

Astazi auzi pe toate canalele de comunicare, la TV, pe internet si pe social media, despre Bitcoin si criptomonede. Chiar daca nu te intereseaza domeniul, poti observa cum aceste informatii vin mult mai des spre tine si sunt mult mai detaliatre decat acum 4 ani, cand ai auzit prima data despre Bitcoin, ca ar fi ajuns la 20.000 de dolari bucata. Intre timp, Bitcoin a avut un ciclu de corectie, cand a fost cotat la 3500 de dolari, pentru a urma un nou ciclu de crestere, anul acesta ajungand sa depaseasca 60.000 de dolari. Poate acest lucru te-a facut si mai curios si te-a determinat sa cochetezi cu ideea de a afla mai multe despre acest subiect.

Stresul intarziatilor

Intre timp, anul 2021 a fost un an traumatic pentru o parte din cetatenii din El Salvador, una dintre cele mai mici si mai populate tari din America latina. Acolo s-a votat de catre parlament o lege prin care Bitcoin a devenit una din monedele oficiale. Acest lucru inseamna ca toate afacerile din El Salvador sunt obligate sa accepte Bitcoin ca metoda de plata, daca un client doreste sa plateasca in BTC. Cum spuneam, a fost un traumatism pentru o parte din populatie, care a iesit in strada si a demonstrat impotriva acestei legi. In acelasi timp, o alta parte a populatiei a acceptat transformarea, pentru ca stia ce inseamna reteaua Bitcoin si care sunt beneficiile folosirii acestei criptomonede. Pentru acesti oameni, care mai folosisera BTC in trecut, de exemplu pentru a primi bani de la rudele din strainatate, mult mai ieftin decat prin serviciile „clasice” de transfer de bani, trecerea la standardul Bitcoin a fost usoara, aproape naturala, si a adus cu ea multe beneficii. Unul dintre ele a fost faptul ca valoarea BTC, dupa ce a scazut la 40.000 de dolari, in zilele urmatoare adoptarii legii, a crescut la aproape 58.000 de dolari, la ora la care scriu acest articol. Oricum, beneficiile au fost enorme, pentru ca acum, in El Salvador, una dintre tarile Americii latine cu cea mai scazuta rata de bancarizare (numar de conturi bancare la numarul de locuitori), exista mai multi detinatori de Bitcoin decat detinatori de conturi bancare.

Nu face aceeasi greseala

El Salvador ar trebui sa fie, pentru tine, daca nu ai in acest moment niciun fel de contact cu lumea criptomonedelor, o lectie. Este o lectie care ne arata ca progresul stiintei si tehnologiei poate duce la un soc pentru noi, atunci cand il adoptam prea tarziu, atunci cand suntem obligati sa o facem. Tranzitia este brutala si ne predispune la folosirea gresita a acelei tehnologii, ceea ce se poate traduce prin pierderea de bani.

Un lucru e clar: Bitcoin si criptomonedele sunt aici, in realitatea noastra, si destinul lor este sa cucereasca lumea. Acest lucru se datoreaza faptului ca se bazeaza pe blockchain, o tehnologie absolut inovatoare, poate mai importanta decat computerele si internetul. Este atat de importanta pentru ca aduce o revolutie la nivelul prelucrarii si stocarii in siguranta a datelor, intr-o lume in care toate activitatile umane sunt legate de stocarea si prelucrarea datelor. Blockchain-ul cucereste deja lumea, chiar daca majoritatea oamenilor nu-si dau seama de asta.

Ca educator financiar, simt ca am datoria sa te informez despre aceste lucruri. Criptomonedele vor deveni norma tranzactiilor monetare in 5, maxim 10 ani de zile, chiar daca asta inseamna ca vom fi obligati sa folosim criptomonede emise de state, asa numitele CBDC (Central Bank Digital Currency). Daca pana atunci nu ai folosit deja un tip sau altul de criptomonede, vei fi expus socului pe care l-au simtit salvadorienii care nu folosisera pana atunci criptomonedele.

De ce sa astepti pana cand tavalugul transformarilor va veni peste tine? Acum e un moment bun sa faci primii pasi in lumea criptomonedelor. Fara sa fii presat de timp, vei putea sa inveti, in ritmul tau, cum sa achizitionezi si cum sa stochezi in siguranta criptomonede, iar daca asta vrei, poti invata cum sa profiti de pe urma lor.

Fii inaintea celorlalti, in ritmul tau

Aceste teluri le-am avut in vedere cand, impreuna cu Dan Sulica, am organizat Crypto Profit, un eveniment dedicat incepatorului care doreste sa faca primii pasi in lumea criptomonedelor. Pe parcursul unei zile, pe ZOOM, vei afla cele mai importante informatii despre criptomonede, dar mai ales, in cadrul mai multor workshopuri, iti poti crea propriul portofel de Bitcoin si poti afla cum sa cumperi Bitcoin in siguranta. Pentru cei interesati, va exista si un workshop in care pot afla o metoda simpla si sigura de investitie pe termen mediu si lung, in Bitcoin.

Vino la Crypto Profit, pentru a profita pe deplin de aceasta revolutie, pentru a face trecerea la utilizarea criptomonedelor in ritmul tau, fara stres si fara pierderi financiare. Cu cunostintele acumulate la acest eveniment vei avea timp sa exersezi cumpararea si detinerea de sume mici in criptomonede, fara sa fii expus la pierderi financiare mari.

https://lucadezmir.com/crypto-profit

Beneficiaza de avantajul ca ai pornit devreme

Doar pana joi 2 decembrie, poti beneficia de pretul Early Bird la cele trei bilete de la Crypto Profit, folosind codul (cuponul) meu de reducere: luca. Pentru a folosi cuponul, da click pe linkul „Ai un cupon?” si completeaza codul luca. Linkul este in dreapta titlului paginii „Detalii de facturare”, unde ajungi dupa ce ai selectat tipul biletului dorit.

Afla mai multe

Pentru a afla programul evenimentului si a cumpara unul dintre cele trei tipuri de bilete la Crypto Profitclick aici.

Care sunt cerințele??
Ce voi invata??
Cuprins curs
  • -
  • Numarul de lectii : 0
  • Ultima actualizare : februarie 28, 2022
  • 0 cursanti
Lei
Cumpara acum
Preview curs